Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
Novostavba rodinného domu
 
Novostavba rodinného domu
Lokace
Malá Lhota u Černé hory
Realizace
2007-2010
Projekt
2006-2007
Užitná plocha
324 m²
Fotografie
Filip Šlapal
__CENA V SOUTĚŽI GRAND PRIX ARCHITEKTŮ 2011 NÁRODNÍ CENA ZA ARCHITEKTURU V KATEGORII RODINNÝ DŮM__Novostavba se nachází v malebné vesnici na okraji Českomoravské vrchoviny. Hlavním cílem návrhu bylo vytvořit objekt, který by na sebe neupozorňoval a nebyl pro vesnici nepřítelem. Dům vychází z tvarosloví původních domů na vesnici. Hmota novostavby částečně respektuje členění hmot původní usedlosti. Fasáda směrem do návsi má jednoduchý štít, který pak navazuje na kamenné stěny ohraničující vlastní pozemek. Do domu se vstupuje v úrovni garáže, kde je vstupní hala. Po schodišti se vystoupá o půl patra do obytné části, která je v jedné úrovni s pobytovou zahradou velkými posuvnými okny .Tento prostor je otevřen až k hřebenu střechy a osvětlen vrchním podélným oknem. Obytné patro tvoří obývací prostor spojený s kuchyní a jídelnou. Z hlavního prostoru se po schodišti vystoupá na podkrovní galerii,která lemuje hlavní obytný prostor. Z této galerie se vstupuje do dvou stran, kde jsou umístěny ložnice, koupelna a šatna.