Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
 
Rekonstrukce, dostavba a interiér domu
Lokace
Masarykova čtvrť, Brno
Realizace
2001-2002
Projekt
2001
Užitná plocha
210 m²
Fotografie
Andrea Lhotáková, Vít Mádr
Záměrem návrhu bylo maximálně propojit interiér horního patra s exteriérem /výhledy do krajiny, na město/ v kontrastu se spodním do sebe uzavřeným patrem. Otevřeli, prosvětlili a zvětšili jsme využitelnost horního prostoru průběžnými prosklenými vikýři. Hmota vikýře směrem do ulice reaguje na hmotu domu, vypichuje důležitost nároží a opakuje jej v průběžném vikýři. V části do zahrady je odstraněna část střechy nad vystupující hmotou domu a zde vytvořena terasa. Průběžný vikýř do zahrady reaguje na výšku sousedního domu. Důležitá je hra posuvných stínících roštů předsazených před okna vikýřů, jak pro vnější různě se proměňující tvář domu, tak pro funkční zastínění vnitřního prostředí.